Palačinkový den připadá vždy na úterý před Popeleční středou, tedy na den před velikonočním půstem, kdy si podle tradice ještě naposledy před následujícími 40 dny můžete rozmazlit chuťové pohárky a dopřát si něco opravdu dobrého na zub. Letos připadá na 25. února. Podělte se v tento den se svými blízkými právě o vaši nejoblíbenější variantu dokonalé palačinky a opravdu si tento sváteční den vychutnejte. Základem dokonalých palačinek jsou určitě čerstvé suroviny a fantazie – rozhodně se však neobejdete bez kvalitní pánve. Palačinková pánev Expertise (C6203852) značky Tefal o průměru 25 cm s indikátorem teploty THERMO-SPOT® spolu s 6vrstvým nepřilnavým povrchem TITANIUM EXCELLENCE zaručí dokonalou texturu i chuť připravovaných pokrmů. Své palačinky tak můžete připravovat třeba i bez přidání tuku. Pánev je vhodná pro všechny typy ohřevu, včetně indukce. Doporučená cena pánve Tefal Expertise vyrobené ve Francii je 989 korun.
Tým TEFAL pro všechny gurmány a kulinářské nadšence založil novou facebookovou komunitu s názvem Večeříme společně. Cílem této skupiny je vzájemně se inspirovat (nejen) při přípravě rodinných večeří. Zároveň se krom testování výrobků značky Tefal můžete zapojit do soutěží zejména o žhavé novinky do kuchyně. Komunita přinese také informace o kulinářských akcí, užitečné tipy a triky od skutečných profesionálů, možnost využití lákavých slev na produkty Tefal a jiných výhod pouze pro členy této komunity. Budeme rádi, když se zapojíte i vy – už v pondělí, den před Palačinkovým dnem, bude vyvěšena palačinková výzva. Přidejte se a soutěžte se svojí palačinkou o krásnou cenu Tefal!
Recept na prvotřídní palačinky s ananasem:
1 dávka těsta na palačinky (250 ml plnotučného mléka, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 140 g hladké mouky)
6 silných
koleček čerstvého ananasu
třtinový cukr smíchaný s mletou skořicí
3 lžíce másla
Postup
Podle tradičního receptu na palačinky připravte 6 palačinek.
Kolečka ananasu obalte v připravené směsi třtinového cukru a skořice. V pánvi přepusťte máslo, přidejte ananas a zprudka opečte.
Položte palačinky na servírovací talíř, do každé vložte nakrájené kolečko ananasu, přelijte máslem a ozdobte čerstvým sezónním ovocem.
Zdroj foto: archiv spol.