středa 11. prosince 2019

Osvěžte se dezertem s bublinkami

Šumivé víno a ovoce dokáže vytvořit perfektní kombinaci. Možná jste ale nevěděli, že ze sektu můžete připravit dokonce i osvěžující ovocný dezert.

Pokud plánujete letní party nebo oslavu narozenin, bude šumivé Melounové osvěžení s Bohemia Sektem tou správnou volbou.

Co budete potřebovat:

· 500 g vodního melounu

· 6 lžiček cukru (hnědý, moučkový)

· 1 lžičku nastrouhané citronové kůry

· 1 lahev sektu Bohemia Sekt demi sec

Návod na přípravu:

1. Najemno nastrouháme kůru z omytého citronu.

2. Kůru smícháme s cukrem a směs v hrnci zalijeme 120 ml teplé vody. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté necháme vychladnout.

3. Meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na kousky a rozmixujeme.

4. Zchladlý sirup smícháme s rozmixovaným melounem a na 2 hodiny vložíme do lednice.

5. Poté směs dáme mrazit alespoň na 4 hodiny. Pravidelně promícháváme, aby se rozbila ledová krusta.

6. Hotový sorbet ve tvaru klasických zmrzlinových kopečků vkládáme do vinných skleniček na nožičce. Přibližně do 1/3 až ½ kopečku nalijeme Bohemia Sekt demi sec vychlazený na 5 stupňů.

Obvyklá cena: 139 Kč Běžně k dostání v maloobchodě a na www.osobnivinoteka.cz.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.