pátek 19. dubna 2024

Japonské posuvné stěny zkrotí slunce a rozdělí prostor

Dnes už existuje poměrně široké množství vnitřních stínicích prvků. Při jejich výběru pak rozhoduje především design a účel použití. Sháníte atraktivní doplněk, který umí zastínit francouzská okna i další velké prosklené plochy? Objevte svět japonských posuvných stěn. Používají se nejen k zastínění celé stěny s okenním otvorem, zároveň jsou vhodné také k rozdělení prostoru.

Japonské posuvné stěny představují moderní a elegantní způsob stínění. „Stěny se skládají ze dvou základních prvků – pojezdového profilu a látkových panelů. Pojezdový profil se montuje buď na strop pomocí klipu nebo na stěnu pomocí konzol s klipem. Montáž není nikterak náročná, ale doporučujeme využít služeb odborné firmy,“ informuje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX. Do profilu je možné umístit až 10 látkových panelů, jejichž šířka se obvykle pohybuje od 50 do 150 cm.

Typy stahování

U japonských posuvných stěn existují tři základní typy stahování:

  • stahování všech panelů doleva nebo doprava,
  • stahování do stran (tzv. opona),
  • stahování do středu (panely se z krajů stahují do středu posuvné stěny).

Design a ovládání

Výběrem vhodné látky mohou japonské posuvné stěny vytvořit výrazný prvek interiéru, nebo naopak nenápadně splynout s celkovým designem místnosti. Můžete je ovládat manuálně šňůrou či tahem za textilní panel anebo motoricky na vypínač či dálkový ovladač. Japonské posuvné stěny se hodí k předělení hal, sálů, velkých kanceláří, prostorů v nemocnicích či ve školách.  Šikovně se dají využít i v bytech, ať už si přejete zastínit velké prosklené plochy nebo třeba oddělit kuchyň či otevřenou ložnici od obývacího pokoje.

Více informací a inspirace najdete na www.climax.cz.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.