pátek 19. dubna 2024

Dolní Moravu rozzáří zbrusu nové noční lyžování

Ani se západem slunce zábava na Dolní Moravě nekončí. K zimním zážitkům pod hvězdami jako je večerní sáňkování, sešup na Mamutí horské dráze s osvětlenými boby a dobrodružné výšlapy na sněžnicích a skialpech se letos přidala dlouho očekávaná novinka – lyžování na rozzářené sjezdovce Kamila.

Postavit se večer na vrchol nasvětlené sjezdovky má co do sebe. Denní shon se uklidnil, krajina se ponořila do tmy a v kopcích sem tam problikávají světýlka z horských chalup. Nad hlavu vystoupaly hvězdy a pod lyžemi křupe sníh. Nadechněte se mrazivého vzduchu a užijte si jízdu dolů ještě o něco víc. O požitek se postarají nová výkonná LED světla, která vám pomohou dohlédnout až na konec sjezdovky Kamila, ale také terén čerstvě upravený rolbami, jež vyrazí hned po setmění uklidit po denním náporu. Večerní lyžování si budete moct užít několikrát do týdne hned od začátku nové zimní sezóny.

Noční zábava však nekončí na sjezdovce. Zůstaňte trochu více při zemi a prosvištěte dva a půl kilometru dlouhou trať na sportovních sáňkách. Nenechte se mýlit, tahle zábava není jen pro dětičky. Sáňky důkladně prověří váš postřeh. Sešup dolů doporučujeme absolvovat s rodinou či kamarády v rámci závodu. Vítěze i poražené pak můžete odměnit v Après-ski baru U Slona. Odtud to budete mít jen kousek k další oblíbené zábavě – bobové dráze U Slona, která vás pořádnou rychlostí proveze chladnou nocí. A pokud toužíte spíš po tišších zážitcích, vydejte se na pravidelný páteční výšlap na sněžnicích a skialpech. Objevujte krajinu ponořenou do temného hávu. S čelovkou coby lucernou a v doprovodu zkušeného průvodce hodíte za hlavu všechny každodenní starosti.

Podrobnosti o zimní sezóně, denních i nočních aktivitách, ubytování či neodolatelné gastronomii najdete na www.dolnimorava.cz.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.