Úterý 10. prosince 2019

Citronový chlebíček

Mouka, na jejíž kvalitu se můžete spolehnout při každodenním pečení a vaření, je Babiččina volba. Dnes přinášíme recept na jedinečný citronový chlebíček.

ingredience:

  • 1 a ½ hrnku celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ hrnku cukru (klasického nebo kokosového)
  • 3 vejce
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 2 velké citrony
  • NA SIRUP: ½ hrnku cukru, 3 citrony

postup:

  1. Do mísy nasypte mouku, kypřící prášek, sodu, cukr a jemně strouhanou kůru z citronů.
  2. V jiné nádobě smíchejte jogurt, vejce a vymačkanou šťávu z citronů.
  3. Spojte obě části těsta a vmíchejte i rozpuštěné máslo.
  4. Hotové těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 40 min, nebo dokud chlebíček nebude hotový (zkuste pomocí špejle).
  5. Než se těsto upeče, připravte si sirup tak, že svaříte vymačkanou citronovou šťávu s cukrem asi na 1/3 objemu.
  6. Upečený chlebíček propíchejte špejlí a rovnoměrně polijte sirupem.
  7. Podávejte po vychladnutí.

Zdroj foto: archiv spol.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.